Povodom obilježavanja Dana naselja Štaglinec, u tom malenom prigradskom naselju Vijeće mjesnog odbora je u suradnji sa Udrugom žena “Proljeće” Štaglinec i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Štaglinec priredilo mještanima i gostima program koji je trajao tri dana.

 

 

 

 

 

U subotu je Udruga žena “Proljeće” organizirala tradicionalne 13. po redu, “Bapske susrete”, na kojima je sudjelovalo desetak udruga žena s šireg koprivničkog područja. Susrete je otvorio Zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić koji je svim sudionicama zaželio puno uspjeha u natjecanjima i pohvalio rad Udruge žena “Proljeće” Štaglinec. Žene su se natjecale u raznim igrama koje im je domaćin priredio, a najbolje su za svoje vještine osvojile i nagradu.  Druženje poslije igara je uz muziku potrajalo dugo u noć.

  

 

 

 

 

U nedjelju je Vijeće mjesnog odbora Štaglinec organiziralo u popodnevnim satima Turnir u belotu za mještane i goste. Na turniru je sudjelovalo 16 parova koji su uspjeli, unatoč velikoj vrućini, ostati koncentrirani  do kraja, a prvo mjesto osvojio je par Maja Solina i Dejan Dominić, dok je drugoplasirani par bio Ivana Štefanec i Slađana Ratković.

  

 

 

 

 

U večernjim satima u nedjelju za sve mještane i goste priređen je jedinstven događaj, “Ljetno piknik kino”. U 22 sata, kada je pao potpuni  mrak, na nogometnom igralištu, bez klupa i stolica, bez krova nad glavom, počela je projekcija francuske komedije “The Chef”. Nakon filma pod vedrim nebom, na platnu od četiri metra, druženje posjetitelja uz logorsku vatru potrajalo je do dugo u noć.

 Trećeg dana, u ponedjeljak 5. kolovoza kada je i službeno Dan naselja Štaglinec, događanja su započela procesijom mještana i gostiju od raspela do društvenog doma, u kojem je Svetu Misu služio Župnik Nenad Piskač.

 

 

 

  

 

 

 

 

Nakon Svete Mise DVD Štaglinec imao je pokaznu vježbu koja je završila iznenađenjem za sve gledatelja, dolaskom kamion ljestve JVP Koprivnica, pa su svi zainteresirani imali priliku sa visine od 30 metara vidjeti pogled na naselje Štaglinec.

 

Nakon vatrogasne vježbe za sve je organiziran besplatan gablec ispred društvenog doma.

    

 

 

 

 

U popodnevnim satima održao se malonogometni turnir na koji su pozvane ekipe DVD Zlatar, DVD Gotalovo, DVD Batinske, JVP Koprivnica, ekipa Grada Koprivnice i ekipa domačina DVD Štaglinec. Nakon sportskog nadmetanja Zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić podijelio je je nagrade najboljim ekipama: 1. mjesto DVD Batinske, 2. mjesto: DVD Štaglinec, 3. mjesto: DVD Gotalovo. Turnir je završio druženjem svih sudionika.

 

Gbc

Komentirajte

comments